Meny
Träning för Maran på 10 veckor 2023
Level: 5.15-6.30 Programmet
Träningsvecka 1 (av 11)
Denna vecka: 1 träningspass 12 km
Fäll ut alla
mar
20
måndagmån
0 km
0 min
Vila
mar
21
tisdagtis
0 km
0 min
Vila
mar
22
onsdagons
0 km
0 min
Vila
mar
23
torsdagtors
0 km
0 min
Vila
mar
24
fredagfre
0 km
0 min
Vila
mar
25
lördaglör
12 km
102 min
Långpass med gång
Distans: 12 km Tid: 92 min
Stretching
Tid: 5-10 min
mar
26
söndagsön
0 km
0 min
Vila

Beställ hela programmet

Du kan snabbt och enkelt fä tillgång till det kompletta programmet med Förstklassig träningsservice.
Köp betalversionen och få:

  • Detaljerade texter dag för dag
  • Tillgång till instruktionsvideor
  • Dagens träning på epost
5.15+
timmar
Grundprogram
31 pass
340 km
15-42 km/v
Träningslogg
Instruktionsvideor
Mer info

5.15-6.30 Programmet

Inga tidsmål, men att klara maratonsträckan under loppets maxtid på 6:30 timmar är ett åtråvärt mål. Att komma in på Stadion och ha fixat 42 km på Stockholms gator är nått att kämpa för!
För att klara programmet och sen maran måste du kunna springa 5-6 km i din lugna fart utan att stanna. Sen kommer vi inte ha några långa pass utan gånginslag utan programmet bygger runt att all längre löpning, det som vi räknar som långpass, har regelbundna gånginslag. Det är något som du sen även ska göra på loppet. Så det behöver inte vara långa sammanhängande löpningar för att fixa maran, men vi behöver vänja kroppen att vara ute lång tid. Var 12:e minut kommer vi lägga in gångavsnitten, och sen jobba upp tiden och sträckan vi är ute. Detta blir nyckeln till att fixa loppet. Farten programmet räknar på är 7.30 minuter per kilometer när du springer, så det är bra om din naturliga fart inte är långsammare än så. Är den snabbare blir det en bonus! Du anpassar till dig.

Vårt första långpass blir direkt 1,5 timmar och på det räknar vi med att hinna runt 12 km. I övrigt så ska programmet även ge dig regelbundenhet och guidning i träningen, så du ska ha med dig 2 pass till varje veckan utöver vårt långpass. Det kan handla om att en kortare lugn runda men även om vissa pass som ger dig överfart och som kommer vara lite tuffare.

Känner du att beskrivningen kan stämma in på dig? Ja då ska du hänga på här för 10 veckors varierad och kul träning som tar dig till målet på Stadion!

Coach Szalkai hoppas du hänger på och visar att vi fixar det på 10 veckor!

Funkar överallt

Träningstjänsten är alltid tillgänglig på trana.marathon.se. Funkar bra på:

  • Dator
  • Läsplatta
  • Smartphone

Instruktionsvideor i alla program

Med betalprogrammen ges tillgång till ett 30-tal olika instruktionsvideor som visar olika träningsformer. De olika träningsformerna finns även länkade direkt i träningsprogrammen. Videorna kan ses när du är inloggad - även på iPad, iPhone och annan smartphone.